Short Biography

Zangeres en pianiste Karsu (Amsterdam, 1990) heeft met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek in meer dan twintig landen over de hele wereld opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. In 2012 verscheen haar debuutalbum ‘Confession’ gevolgd door ‘Colors’ (2015), waarvoor ze in juni 2016 een Edison in ontvangst mocht nemen. In 2017 speelde ze in de theaters ‘Play My Strings’. In 2018 volgde de tour ‘Karsu plays Atlantic Records’. Daarna tourde Karsu opnieuw in vele landen en is haar ster reizende in Turkije, waar haar concerten steevast uitverkocht zijn. Eind 2019 kwam het gelijknamige album ‘Karsu’ uit; een album met wederom zelfgeschreven Engels- en Turkstalige teksten. Hiermee deed Karsu haar eerste echte clubtour door Nederland (recensie Volkskrant). Ook volgde onder meer een uitgebreide tour in Turkije. Voor 2020 stond een wereldtour op het programma; ze zou o.a. Amerika en Rusland aandoen. De uitbraak van COVID-19 gooide roet in het eten. Karsu zat echter niet stil; ze gaf vanachter haar vleugel thuis veel online concerten, verzorgde een live stream vanuit De Doelen (recensie Trouw), deed een Empty Concertgebouw Session, maakte meerdere videoclips, speelde wekenlang voor Corona patiënten in het VUmc en pakte haar hobby koken verder op; de filmpjes van  Karsu’s Kitchen op YouTube  hebben duizenden views. 

2021

Vanaf begin 2021 heeft Karsu een maandelijkse foodcolumn in Chantal Janzen’s magazine &C. Haar nieuwe single ‘ Sonunda ’ (release juli 2021) kwam binnen op nummer 1 in de Turkse charts. Op 9 augustus startte haar eigen kookprogramma ‘Karsu’s Turkse Keuken’ op 24Kitchen.

Door haar deelname aan ‘Beste Zangers’, hebben miljoenen kijkers in de maanden september en oktober aan de buis gekluisterd gezeten. Haar vertolking van Hijo de la Luna en Je Suis Malade (duet met Belle Perez) kwam binnen op nummer 1 op in verschillende charts. In dezelfde tijd kreeg ze in Turkije haar eigen muzikale talkshow ‘Karsu’nun odasi’, dat ze maakte voor de Turkse Netflix BluTv. Elk programma ontvangt ze bekende Turkse artiesten, waar ze ervaring mee uitwisselt en samen achter haar vleugel duetten zingt. Voor de het tweede jaar is ze foodcolumniste voor &C magazine van Chantal Janzen.

2022

In februari 2022 hervatte Karsu haar (door de Corona-maatregelen) uitgestelde clubtour door Nederland, met als hoogtepunt een optreden in een uitverkocht Paradiso op 2 april 2022. Tussendoor stond ze in een uitverkochte O2 in London en tourde ze twee weken door de USA. Naast haar muzikale carrière kreeg ook Karsu's grote passie koken een vervolg; op 2 mei 2022 startte het tweede seizoen van haar kookprogramma Karsu's Turkse Keuken op de zender 24Kitchen. In 20 uitzendingen geeft Karsu een kijkje in haar keuken en laat zien hoe je dat makkelijk thuis kunt maken.

In het najaar van 2022 tourt Karsu wederom langs het Nederlandse clubcircuit en op 25 oktober 2022 komt een lang gekoesterd wens uit; een (reeds uitverkocht) optreden in de grote zaal van Het Koninklijk Concertgebouw.

Keep in touch

© 2021 karsu.nl - Ontwerp & Realisatie door Aritec IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram