13 maart 2018

Theaterparadijs.nl ‘Karsu brengt geschiedenis tot leven’

Karsu_Heerenveen_22Karsu plays Atlantic Records. De naam suggereert het al: de avond staat in het teken van de muziek van Atlantic Records, het platenlabel dat aan de wieg stond van het succes van vele grote artiesten. Ray Charles, Aretha Franklin, The Rolling Stones, Eric Clapton, Led Zeppelin: allemaal zijn ze begonnen bij dit label. Maar waarom begint de avond dan met een (prachtig) Turks lied?

Het antwoord op de vraag komt al snel: Atlantic Records is opgericht door Ahmet Ertegün, de oudste zoon van de Amerikaanse ambassadeur van Turkije. Met zijn Turkse achtergrond (waarin warmte en openheid belangrijke pijlers vormen) en zijn interesse voor “black music” creëert hij een van de grootste platenlabels van de wereld. Dat alles begon met concerten in een zaal in de Turkse Ambassade van Amerika.

Lees het volledige artikel op Theaterparadijs.nl.

-->
Monday // Karsu - Colors
icon-download
  1. Monday // Karsu - Colors