07 maart 2018

Recensie NRC Handelsblad d.d. 7 maart 2018: ‘Karsu brengt hoge kwaliteit in haar vertolking vol dynamiek’.

data26205641-ed656c
Karsu’s eerbetoon aan het Amerikaanse Atlantic Records heeft een beproefd format. Haar vertolkingen zijn vol dynamiek.

Meer muziek, nog meer prachtige muziek: als het theaterconcert van zangeres en pianist Karsu (27) ten einde is in haar hommage aan het Amerikaanse platenlabel Atlantic Records, is dat de eerste gedachte. In nauwelijks vijf kwartier heeft de zangeres van Turkse origine op persoonlijke wijze het boeiende levensverhaal verteld van Ahmet Ertegün (1923-2006), een Turkse ambassadeurszoon die in Washington de black music ontdekte, de muziek van soul jazz, blues. Karsu voelt verwantschap met deze jongeman die tegen alle regels in het huis van zijn vader openstelt voor donkere mensen en huisconcerten organiseert. Hij richt het label Atlantic Records op en weet artiesten als Ray Charles, Aretha Franklin, John Coltrane, Buffalo Springfield aan zich te binden of te inspireren, evenals bands als The Rolling Stones, The Beatles en Led Zeppelin.

Lees het volledige artikel op NRC.nl

-->
Monday // Karsu - Colors
icon-download
  1. Monday // Karsu - Colors