Karsu Sings Atlantic Records!

Karsu, winnares van de Jazzism Edison publieksprijs 2016, heeft fijn gestemde snaren met een fijnbesnaarde stem. Haar Turkse wortels groeiden in de Hollandse klei. Eerst ontlook er een klassiek pianiste, daarna kreeg ze vertakkingen naar jazz, pop en Turkse muziek.

In haar nieuwe theatertour ‘Karsu sings Atlantic Records’, zal zij samen met een ijzersterke band liedjes ten gehore brengen van de tijd dat Atlantic Record net begon. Ze neemt u mee in de wereld van de Jazz & Blues. Maar wat vele niet weten is dat de oprichter Ahmet Ertegün, van Turkse komaf, een van de grondleggers is geweest in de broeierige tijd van de ‘black music’. 

Ahmet heeft vanaf de oprichting van Atlantic Records (1947) talenten naar voren geschoven als Ray CharlesThe Rolling StonesAretha Franklin, The Bee GeesLed ZeppelinEric Clapton en Cher
De Turkse Ambassadeurszoon Ahmet, was een van de eerste Turken in Amerika. Karsu zal zijn reis doormiddel van muziek ten gehore brengen. Van de Turkse roots tot de bruisende Jazz die we vandaag de dag nog kennen.  

Met een strakke trompet, ritmische drum en warme contrabas zal Karsu u nogmaals verrassen met een reis door de geschiedenis van een van haar grote voorbeelden. Ahmet Ertegun, Atlantic records. 

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Amsterdamse Fonds voor de Kunsten. 

FPK_LOGO-WEB-S

December 2018

05/Dec

Karsu plays Atlantic Records – CKM

Istanbul (TR)
07/Dec

MEB Şura Salonu

Ankara (TR)
19/Dec

Karsu Babylon Bomonti

Istanbul (TR)